fredag, november 09, 2012

Tonåring med Dobedo-abstinens

Början av 2000-talet och chatten hade blivit populär. Det chattades till höger och vänster. Funplanet var flitigt använt bland mig och mina vänner. Där chattade man som sig själv eller utgav sig för att vara någon annan. Där var på Funplanet jag började fylla år i förskott. Började heta "tjej snart 13" flera månader innan födelsedagen, och ibland struntade jag totalt i det där snart och skrev helt enkelt att jag var 13. Skrev man söt, snygg eller sexig i början av chattnamnet så fick man många chattförfrågor.

En annan sajt som jag gillade var Dobedo. Var ni medlemmar där? Dobedo var en landskap där du skapade din egen avatar och så gick du runt i olika rum och chattade. Helfestligt, tyckte jag. Men sen en dag ville plötsligt min pappa veta vad jag sysslade med på internet egentligen. Jag var inne i en åldern då jag inte berättade någonting för mina föräldrar så de fick absolut inte veta att jag chattade på Dobedo, även fast det var helt oskyldigt. Pappa satte sig bredvid mig vid datorn och jag stängde tvärt ner. Jag fick datorförbud för att jag inte berättade jag gjorde för något, och stortjutande slängde jag mig på sängen. I dagboken skrev jag om hur förbannat jag var för att pappa förbjudit mig att sitta vid datorn. Jag var helt förstörd - fick Dobedo-abstinens.

Dobedo - roligast på nätet

Ja, internet var festligt i början 2000-talet. Vad minns ni från era tidiga internetår?

3 kommentarer:

  1. Dobedo var ngt nytt. Det första Chat grejset jag använde var Mirc. Minns att det var rätt trögt o komma in där. Satt ofta kvar efter skolan på högstadiet :)

    SvaraRadera
  2. Jag körde bara Funplanet. Har inte kört talas om Dobedo innan!

    SvaraRadera
  3. Skoj.
    Jag och några vänner skapade Dobedo, back in the days.
    Vi hade hoppats på några hundra användare. Det blev några miljoner istället.
    / M

    SvaraRadera