lördag, december 21, 2013

Alla gör allt och ingen kommer i tid

På min praktikplats ska alla gör allt och alla få all information. När massmail skickas ut klickar alla på "svara alla" för att skriva tack för informationen eller bara okej. Den här veckan fick till exempel alla ta del av en kollegas ansökan om ledighet. Oerhört irriterande och en enorm tidstjuv.

När det hålls möten, workshops och konferenser i Nairobi är policyn att alla är med på allt, oavsett om det rör ens egna arbetsområde eller inte. Också ett otroligt ineffektivt arbetssätt.

Och på julfesten igår så fick vi inte den mängd mat som vi förbeställt och då hade vi ett kollektivt samtal med de två servitriserna och ägaren till restaurangen. Kanske hade det kännts vettigare och mer konstuktivt att en ansvarig från vår sida tog ett enskilt samtal med ägaren…

Frustrationen växer, som ni kanske förstår. Nu börjar även African Time gå mig på nerverna ordentligt. Festen igår skulle börja 14.00 och då skulle vi direkt äta. Fem personer kom i tid och då var vi fyra från samma bil. De sista släntrade in klockan 16.00, och det var även först då maten blev klar för servering.

1 kommentar:

  1. Uj uj. Mkt att anpassa sig efter där borta. Vem vet, innan du kommer hem kanske du blivit sådan person själv. ;)

    SvaraRadera