lördag, oktober 05, 2013

Kenyansk mat och en tysk fest

Igår checkade vi ut från hotellet och åkte vidare. Tre tjejer med flyg till Uganda, två med bil till Tanzania och vi tre Nairobi-bor med taxi till våra hus/lägenheter. Vi avslutade introduktionen med gemensam lunch på We Effects kontor. Catering från en kenyansk restaurang, med massor av god kenyansk mat. Vår servitör fanns på plats för att berätta vad som serverades i de fina träbyttorna. Självklart provade jag allt, som sig bör när det är buffé. Eller kanske främst när man befinner sig i Östafrika och aldrig tidigare ätit kenyansk mat.

Så himla charmiga byttor
Mums!











Allt ska testat

Det som är inringat med blått är sockerrör (tror jag) som
man bara ska tugga på, inte svälja. Smakade lite selleri.

Min land lady var fortfarande på jobbet när jag kom hem, eftersom klockan bara var tidig eftermiddag. Jag spenderade hela eftermiddagen med att packa upp mina grejer, så allt är klart redan. Vid 18-tiden smög jag ut genom de vaktade grindarna (hög säkerhet på många ställen här i Nairobi) för att köpa vatten i kiosken precis utanför. Det satt en kvinna på marken bredvid och grillade majskolvar, så jag tog en sån också. 20 shilling kostade den, vilket var precis vad jag fått i växel för vattnet. Det är cirka 1,50 kronor. Majskolven var riktigt välgrillad och smakade nästan popcorn.

När Wambuyu kom hem så åkte vi iväg till ett steak house på ett fint hotell. Bilen genomsöktes innan vi fick åka genom grindarna, och vi fick gå genom en metalldetektor för att ta oss in på hotellområdet. Maten var supergod och otroligt billig jämfört med Sverige. Efter middagen så åkte vi ut i skogen i norra Nairobi, för där firades Oktoberfest på en stor äng. Bratwursten var ingen bratwurst och ölen var inte tysk, men de tyska nationaldräkterna fanns där, och likaså ett tyskt band. Väldigt random kväll måste jag säga.

1 kommentar:

  1. Vilka upplevelser Eva! Blir nästan lite avundsjuk.

    SvaraRadera