onsdag, januari 01, 2014

Nedräkningen till tolvslaget

Nyårsafton blev inte som tänkt, men det blir det väl aldrig? Förmiddagen slappar jag på vandrarhemmet innan jag tar mig ett snabbt dopp i havet. Sen hängde jag med vår tyska kock Peter till hänger. Åker matatu igen, vilket jag inte gjort på två månader. Tillbaka igen blir det häng med de andra medan Peter lagar mat, med lite assistens ibland. Det blir en somrig middag, som ni kan se på bilden nedan.


So far so good. Men sen så…

21.00 Vi bestämmer oss för att åka till Pirate beach för att hitta en beach club där.

22.30 Fyra av oss åker tuk-tuk till City Mall för att ett tyskt par behöver ta ut pengar.

22.45 Vi kommer fram och ser att trafikköerna mot stranden är långa och inser att vi är för sent ute för att hinna till Pirate beach innan tolvslaget.

22.55 Vi sätter vi oss och väntar på de resterande fyra, som tuk-tuk-föraren åkte tillbaka för att hämta.

23.20 Äntligen kommer de! Vi går in på ett café i gallerian för att kissa.

23.30 Pirate beach är som sagt uteslutet, och Kevin ska prompt gå till Bob's bar istället, som ligger några minuter bort.

23.35 Vi upptäcker att inträdet på baren är 1000 shilling, och det vill ingen av oss betala. Vi går tillbaka till City Mall för att istället gå in på en bar där, som ligger granne med cafét. Två i sällskapet åker hem.

23.40 Det kostar lika mycket på den andra baren och där är det dessutom lång kö. Ska vi få räkna in tolvslaget stående på parkeringen till en galleria?

23.45 Desperata bestämmer vi oss för att gå till cafét där vi tidigare besökte toaletten, för där kostade det ju i alla fall inget.

23.48 Cafét har börjat ta 1000 shilling i inträde. Vi suckar över att vi inte stannade där när vi väl var inne förra gången.

23.50 Dörrvakten hör delar av vår konversation och frågar om vi alltså varit där inne förut. Kevin drar några vita lögner och lyckas övertala personalen att släppa in oss gratis.

23.55 Vi beställer dricka för att skåla med vid tolvslaget.

0.00 Det nya året räknas in och den enda som fått sin dricka är Kevin. Varför det gick snabbare att hämta en Smirnoff Ice än några öl förblir ett mysterium.

0.05 Vi andra får våra drickor och kan äntligen skåla.

0.10 Kevin och Joan upptäcker att det går att smita in till baren bredvid. Ställena delar nämligen toalett.

0.25 Kevin och Joan kommer tillbaka för att Kevin fått en bitch slap av en mzungu som tyckte att de tagit deras bord.

0.30 Vi betalar notan och går alla över till baren för att dansa.

1.15ish Vi åker hem.

1 kommentar:

  1. Oj oj sicken nyårsafton! Men den lär nog aldrig glömmas bort heller. :)

    SvaraRadera