tisdag, januari 07, 2014

Scenariot där man sitter vid en pool och väntar

Scenariot där man stämmer träff med sina två nyfunna kenyanska vänner, för att gå och bada på Village Market. När man kommer fram, 10 minuter tidigt eftersom man trots allt är svensk, och skickar sms till de båda vännerna för att berätta att man väntar vid huvudentrén, och den ena då svarar med att hon blivit upptagen med jobb och kommer cirka en timme sent. Och den andra strax ringer och säger att han var på väg, men att han fick ett samtal från sin bror och måste åka och hjälpa honom med hans bil, och blir ungefär en timme sen. Så man bestämmer sig för att gå in till poolområdet och bada en sväng själv medan man väntar, men upptäcker att det inte finns några skåp att låsa in sina saker i. Eller snarare - inga nycklar till skåpen.

I det scenariot blir det då att man sätter sig på en bänk, för den enda bassängen som inte är till för att hamna i när man åkt rutschkana ligger lite avsides och det sitter en man några meter bort som stirrar på poolen. Det känns ju inte så himla bekvämt som ensam kvinna att simma i en tom pool under dessa omständigheter. Så när den där timmen gått skickar man sms till de båda vännerna, men får bara svar från den ena. Och han berättar att han strax är framme i centrum på grund av mycket trafik, och man inser att det kommer dröja minst två timmar innan han hjälpt sin bror och tagit sig ända upp till Village Market igen. Då bestämmer man sig nog för att be en annan kvinna att hålla ett öga på ens väska medan man själv tar sig fem åk i de olika rutschkanorna. Men sen ska hon gå därifrån, så man själv skickar sms till sina två vänner och meddelar att man inte tänker stanna kvar och vänta längre.

Och han som är i centrum ringer och säger att den andra är på väg, så jag behöver inte vara uttråkad så mycket längre. Men man själv tycker att den här andra vännen kunde ha svarat på smset man skickade 40 minuter tidigare, där man frågade om hon var på väg. Men det gjorde hon inte, så trots samtal fram och tillbaka med vännen i centrum står man fast vid sin vilja att åka hem. När man sedan sitter utanför huvudentrén och väntar på taxi så ringer den andra vännen, hon som endast via en medlare berättat att hon är på väg, och frågar vad man gör. När man då säger att man väntar på att åka därifrån blir inte den här så kallade vännen jätteglad, för hon är framme vid gaten. Men man själv tycker fortfarande att hon 1) kunde ha berättat på morgonen att hon skulle bli sen, innan man själv skickade sms och sa att man var framme, 2) svarat på smset där man frågade om hon var på väg, samt 3) tagit det andra smset, där man skrev att man skulle åka hem, på allvar.

Har ni varit med om det scenariot förut? Väldigt irriterande scenario, om ni frågar mig.

Men rutschbanorna var skojiga, och jag skulle gärna leka där igen i
sällskap med någon. Finns en fors också, att åka nerför i en gummiring.

1 kommentar:

  1. Liknande scenario har nog dom flesta varit i. Men inte med den bilden framför sig. :)

    SvaraRadera